19.5.17

Επιτυχής η μετακίνηση του Ρωμαϊκού πεσσού στις Αλυκές

Με επιτυχία και χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε στη 1 το μεσημέρι η μετακίνηση του Ρωμαϊκού πεσσού στην περιοχή των Αλυκών από τη θέση που βρισκόταν, πάνω στην εθνική οδό, σε παρακείμενο οικόπεδο.Σημειώνεται πως η μετατόπιση του πεσσού έγινε με γερανό από την Θεσσαλονίκη ενώ συνολικά το έργο (μετατόπιση και ανάδειξη χώρου) θα κοστίσει 60.000 €, δαπάνη την οποία θα καλύψει ο Δήμος Βόλου.
Όπως ανέφερε ο Απόστολος Αντωνόπουλος, υπεύθυνος της εταιρίας που ανέλαβε τη μελέτη για τη μετακίνηση του πεσσού, οι εργασίες ξεκίνησαν στις 10 το πρωί, όταν τα συνεργεία έδεσαν τον πεσσό με ιμάντες και έβαλαν αντίβαρα στον γερανό, ενώ η αποκόλληση ξεκίνησε στις 12.30 και ολοκληρώθηκε στις 13.00 με μετακίνηση του μνημείου σε παρακείμενο οικόπεδο.

«Το βάρος του πεσσού είναι 45 τόνοι και η δυσκολία του εγχειρήματος ήταν στο ότι το κέντρο βάρους είναι ψηλά», σημείωσε ο κ. Αντωνόπουλος, που πρόσθεσε ότι κάθε αρχαιολογική κατασκευή κρύβει πολλές εκπλήξεις και γι’ αυτό πρέπει οι εργασίες να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα που θα δημιουργούσε πρόβλημα κατά την αποκόλληση του πεσσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts Of The Week

Αναγνώστες

Translate

... ---------------------------------------------------------------------------