30.6.17

Κύκλος Κυριακάτικων Περιπάτων στο Μουσείο «Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας»

Άποψη της ενότητας «Πολύτιμα φορτία: μαρτυρίες πολιτισμών» της περιοδικής έκθεσης «Οδύσσειες»

Κύκλος Κυριακάτικων Περιπάτων στο Μουσείο 
«Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας» 

Κυριακή 16 Ιουλίου, ώρα 12 π.μ. 

Στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας», θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως την Κυριακή 16 Ιουλίου και ώρα 12 π.μ. ο έκτος κατά σειρά περίπατος με τίτλο 

Η Οδύσσεια των κοσμημάτων: 
το εμπόριο και η κατεργασία εξωτικών υλών στον Μυκηναϊκό κόσμο 

Οι κυριακάτικοι περίπατοι με θέμα τις Οδύσσειες της προϊστορίας προσφέρουν έναν διαφορετικό τρόπο γνωριμίας με τις μόνιμες εκθέσεις των προϊστορικών και αιγυπτιακών αρχαιοτήτων μέσα από τις θεματικές που αναδεικνύει η επετειακή περιοδική έκθεση «Οδύσσειες»: ταξίδια στις θάλασσες της ανατολικής Μεσογείου, μυθικές περιπέτειες σε τόπους μακρινούς, γοητευτικές θεότητες, ισχυροί βασιλιάδες και εμπορικές δραστηριότητες, ζωντανεύουν μέσα από τις αφηγήσεις αρχαιολόγων της Συλλογής Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων. Ο περίπατος καταλήγει στην έκθεση «Οδύσσειες». 
Περιδέραια από χάνδρες φαγεντιανής σε ποικιλία αποχρώσεων. H φαγεντιανή ήταν τεχνητή ύλη, ιδιαίτερα δημοφιλής για την κατασκευή κοσμημάτων της μυκηναϊκής εποχής, που εισαγόταν κυρίως από την Αίγυπτο. 13ος αι. π.Χ. Μυκήνες, θαλαμωτοί τάφοι.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Στοιχεία επικοινωνίας: 
Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 106 82 
Τηλ: 213214 4889 
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 08:00-20:00 
Email: eam@culture.gr 
www.namuseum.gr 

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts Of The Week

Αναγνώστες

Translate

... ---------------------------------------------------------------------------