2.7.17

Λουκέτο για 2η χρονιά στο θέατρο του Μον Ρεπό στην Κέρκυρα: ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις!

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας Στέφανου Κυπριώτη στην ΕΡΤ Κέρκυρας, όλες οι θερινές παραστάσεις στο θέατρο του Μον Ρεπό ακυρώνονται  επειδή καθυστέρησαν οι επισκευαστικές εργασίες, καθώς δεν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις από την  Αρχαιολογία!!!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, οι εργασίες άρχισαν με βάση τη μελέτη της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου η οποία δεν περιείχε συνολικά την αποτύπωση του θεάτρου παρά μόνο τις σημερινές εργασίες. Ζητήθηκε από τις 8 Φεβρουαρίου η έγκριση η οποία και δόθηκε. Η Αρχαιολογία όμως ανακάλυψε ότι υπήρχαν παλιές υπερβάσεις της αρχικής εγκεκριμένης μελέτης κατασκευής του θεάτρου πριν από 20 χρόνια με τσιμεντένιες βάσεις και τσιμέντο στη σκηνή, για τις οποίες δεν είχε ενδιαφερθεί κανείς όλο αυτό το διάστημα να νομιμοποιήσει. Ζήτησε να γίνει έστω και σήμερα νομιμοποίηση των παλιών παραβάσεων αλλά η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου μόλις σήμερα κατέθεσε τα νεώτερα στοιχεία στην Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Τώρα πρέπει να σταλούν στο Υπουργείο Πολιτισμού. Πιθανόν να μην χρειαστεί να περάσουν από ΚΑΣ με την αιτιολογία ότι η παλιά μελέτη είχε εγκριθεί με Υπουργική απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα απαιτηθεί νέα Υπουργική απόφαση και για τη νομιμοποίηση της επέκτασης της παλιάς μελέτης.

Το ΔΗΠΕΘΕ
Σε κάθε περίπτωση όμως η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της επισκευής είναι προφανής με αποτέλεσμα ο αποδέκτης του έργου και χρήστης του θεάτρου, που είναι το ΔΗΠΕΘΕ, να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες παραστάσεις του καλοκαιριού. Για την ακρίβεια, σίγουρα ακυρώνονται οι παραστάσεις που είχαν προγραμματιστεί στα τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου και για τις υπόλοιπες η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Στέφανος Κυπριώτης στην ΕΡΤ Κέρκυρας, έχει στείλει ενημερωτικές επιστολές στους θιάσους με την επιφύλαξη ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί σε 15 μέρες.
Ευτυχώς η Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ προέβλεψε τον κίνδυνο να μην εκτελεστούν οι εργασίες επισκευής στην ώρα τους – μέσα Ιουλίου – και δεν υπέγραψε συμβόλαια με τους θιάσους. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον αποφεύγει το ΔΗΠΕΘΕ να πληρώσει τις ποινικές ρήτρες που συνήθως περιέχουν τα συμβόλαια αυτού του τύπου όταν ακυρώνονται οι παραστάσεις. Έτσι το κόστος θα βαρύνει μόνο τους θιάσους οι οποίοι προφανώς έχουν πληρώσει εισιτήρια και ξενοδοχεία εδώ και μήνες σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει ο καθένας για τις περιοδείες του.

Πηγή/Φωτογραφία/Βιβλιογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts Of The Week

Αναγνώστες

Translate

... ---------------------------------------------------------------------------